Okuduğum Kitaplardan - 7

Seni Anlasaydık Bu Hale Gelmezdik
İbrahim CANDAN
Akasya Kitap

Ben soylu bir milletin evladıyım..Muhterem milletime tavsiye ederim ki sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların, kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etme dikkatinden bir an feragat etmesin!. Türk'ün çektiği bütün felaketler, maruz kaldığı tehlikeler ve musibetler hep kendi özbenliğini, milli varlığını ihmal ederek nereden geldikleri, ne oldukları ve hangi nesle mensup bulundukları belirsiz bir takım kimseleri kendilerine reis tanıyarak onların şuursuz bir vasıtası olmak mevkiine düşmüş olmasındandır!..



 

Dönmeler (Sabatayistler) Tarihi -Andaç Yayınları
 
Abdurrahman Küçük


Dönmelik/Sabataycılık Yahudi dini tarihinin en acayip ve en karmaşık hadiselerinden birini teşkil etmektedir. Bu grup, üçyüz yıldan fazla bir süre önce, Yahudi sosyo-dini topluluğunun geleneksel dini çerçevesini terk etmiştir. Mensuplarının resmen Müslüman olduğu; fakat kalben Yahudi kalarak "özel bir Yahudi türü"nü oluşturduğu kabul edilmektedir. Bunlar; "iki kimlikli" ettiren ayrı bir grup meydana getirmişlerdir.Yahudi tarihi boyunca çok sayıda "Mesihi Hareket;" kendi yayılma sahası ve süresi içinde sınırlı kalmış, geride önemli izler bırakmamıştır. Ancak "Sabatay Sevi Hareketi" için aynı şeyi söylemek zordur. Çünkü onun izleri ve tesirleri günümüze kadar devam edip gelmiştir. Dinler Tarihinde varlığını yüzyıllarca devam ettiren ve "Gizli Yahudi Cemaati" olarak değerlendirilen "Dönemler Olayın"na benzer çok az olaya rastlanmaktadır.



ALINTI



Süleymanın Anahtarı ve Şifreleri – Greg Taylor

Bu kitap Dan Brown’ın yazarlık ve pazarlama anlayışı temel alınarak yazıldı. İlk olarak medyada ve web sitesinde ki yorumlarına göz atarak , gelecek kitabının muhtemel konusuna ilişkin verdiği zekice ipuçlarını arayacağız. Daha sonra Brown ‘ın Da Vinci şifresinin kapağına ve ilgili internet yarışmasına bıraktığı şifreleri araştırarak bu düşüncelerin bazılarını kesinleştirip anlamlarını yorumlayacağız. Son olarakta Brown ‘un kişisel simgeselliği ( yazarlık sitili ve kişisel tarihinin etkilerini) üzerinde çalışarak , kitap daha raflara bile çıkmadan , olası hikaye örüntüsünü ve içindeki komploları öngörmeyi deneyeceğiz.
Dan Brown’ın etkilendiklerine ve konu seçimlerine ilişkin temel fikirlerimiz oluştuktan sonra , onu daha iyi izleyebilecek , önceden araştırmalarımıza dahil etmediğimiz konular üzerinde ayrıntılı incelemeler yapabileceğiz.Bütün detayları öngöremiyeceğimiz açık olduğu gibi ( Şüphesiz yanlış çıkan bazı tahminlerimizd olacak ) araştırmamıza almadığımız bir çok konun da Süleyman ‘ın Anahtarı ‘nda yer alacağından emin olabilirsiniz.

Yorumlar