Okuduğum Kitaplardan - 10



İsa Yazmaları
 
Michael BAIGENT

Ya Hıristiyanlığın kökenleri hakkında bize söylenen her şey doğru değilse?…Ya bugüne kadar küçük bir grup gerçeği hep bilmiş ve bizlerden saklamışsa?..Ya İsa Mesih’in çarmıhtan sağ kurtulduğuna dair açık kanıtlar varsa?…Yirmi yıl önce Michael Baigent ve meslektaşları, tartışmalara yol açan bir teoriyle tüm dünyayı şaşkına uğrattılar. Bu teori, İsa Mesih ile Mecdelli Meryem’in evlendikleri ve kutsal bir nesil inşa ettikleri konusundaydı. Baigent’ın çok satan kitabı (ortak yazarlar Henry Lincoln ve Richard Leigh ile beraber) Kutsal Kan, Kutsal Kase uluslararası bir yayıncılık fenomeni hâline geldi ve Dan Brown’ın Da Vinci şifresi romanının kaynaklarından biri oldu. Yirmi yıllık araştırma birikimini arkasına alan Baigent’ın İsa Yazmaları kitabı, İsa’nın yaşamı ve ölümü hakkında bildiğimiz her şeyi altüst eden yeni ve çarpıcı kanıtları okuyucuya birer birer sunuyor.- İsa’nın döneminde en etkili sosyal ve politik olaylar nelerdi?- İsa’ya yardım edip kendi hayatlarını tehlikeye atanlar kimlerdi ve bunu neden yapmış olabilirlerdi?- İsa, çarmıh olayından sonra nereye gitmiş olabilirdi?









Hıristiyanlıkta Evanjelik Hareket

Ali İsra Güngör

Aziz Andaç Yayınları


 Hıristiyanlıkta Evanjelik Hareket hakkında : Herman Melville'in 1850'lerde sarf ettiği şu sözler, Evanjelikalizmin Amerikalılar üzerinde yaptığı etkiyi ortaya koymaktadır: 'Biz Amerikalılar özel, seçilmiş halkız, günümüzün İsrail'iyiz. Bu dünyanın özgürlüklerinin bulunduğu gemiyi yürütüyoruz. Büyük şeylerin bizim ırkımızdan olacağını Tanrı önceden belirledi, insanlık da bunu umuyor ve büyük şeyleri ruhumuzda hissediyoruz. Geri kalan milletler kısa süre içinde bizim bakımımız altında olacak. Biz bu dünyanın öncüleriyiz. Gelişmiş güvenlik, denenmemiş şeyleri barındıran çöle gönderilme ve Yeni Dünya'da yeni bir yol açmak bizim işimizdir'. (Arka kapaktan)


Not: Bu kitabı yarısından biraz fazlasını okudum. İlk fırsatta tekrar okuyup bitirmeyi düşünüyorum


Tanrıların Stratejisi 

Erich Von Daniken; 
Çeviren: Halit Kakınç
Cep Kitapları ;


Kudüs'reki Süleyman Tapınağı'nın aynısının Güney Amerika'daki And Dağları'nda bulunan Cvahin de Huantar'da inşa edilmesini kim sağladı?

Peygamber Hezekiel'i Ortadoğu'dan alıp Güney Amerika'ya kim uçurdu?

En ilkel çağlarda yüksek bir teknoloji mi vardı? Yoksa evrensel bir yazı şekli mi?

Bu sorularla, ''Tanrıların Ayak İzleri'' ve ''Yıldızlara Dönüş'' yazarı Daniken, uzaydan gelen zeki yaratıkların yeryüzünde bıraktığını savunduğu izleri sürmeye devam ediyor... Bu arada, Kitab-ı Mukaddes'i sözcüğü sözcüğüne izleyip, Peygamber Hezekiel tarafından tarif edilen bir tapınağın aynısını Güney Amerika2da buluyor, Kolombiya'nın cangıllarla kaplı Sierra Nevada'sında ise, Dünyanın Sekizinci Harikası olarak adlandırdığı, Buritica 200 denilen eski yerli kentinin fotoğraflarını çeken ilk Avrupalı oluyor...



Not: Şimdiye kadar "Okuduğum Kitaplardan" olarak açtığım başlıklar sıraladığım kitaplar gelişigüzel bir sıra ile sıralanmıştır.

Yorumlar