Okuduğum Kitaplardan - 11

 

MEHDİX
Turgay Güler

“Olmayanı hayal etmek imkansızdır. Hayal edilebilen bir şeyin gerçekleşmeyeceğini kim söyleyebilirki. Hayal edilebilen her şey, bir gün gerçekleşebilir. Turgay Güler

Geleceğin dünyasında olabilirlikler üzerinde duran yazar Turgay Güler, yaklaşık yarım asırdır yaşanan dünya siyasetini aynanın arkasından bakarak tersinden okumaya çalışıyor.
Hep kuşkuları vardı gizemli ,saklı kalmış olayları araştırdı.”Bu ülke dünyanın ve medeniyetlerin göz bebeği idi” o halde tüm gizemlerini çözmeli ve bu değerleri paylaşmalı idi.
Sır perdesini aralayan gizli planları deşifre eden kitap “MEHDİX” büyük emekler sonunda Popüler Kitaplardan çıktı. Artık saklı kalan her şey tartışılmalıydı.

“Vatan bölünmez bir bütündür”

Yıllardır süren A.B. ye girme telaşı yine devam ederken birliğin son talebi Ayasofya’nın tekrar kilise olarak kullanıma açılması olacaktı. Bu durumda yapılacak bir şey kalmıyordu.
Tarih 19 Ağustos 2020…

Dindarlar, komünistler, ateistler, namaz kılan, kılmayan, inanan, inanmayan herkes meydanı doldurmuştu.

Çünkü bu onurlu bir başkaldırıydı. Dünyaya verilen büyük bir mesajdı. 6 asır sonra ilk kez Ayasofya Camii’nin minaresinden ezan okunacaktı.
Artık geri dönüş yoktu…

Tüm dünya canlı yayında okunan ezanı dinlerken birileri düğmeye bastı.

Yabancı sermaye Türkiye’den çekilme kararı aldı. Borsa kapandı. Yabancı bankalar Türkiye’deki şubelerini kapattılar. Avrupa ülkeleri dış işleri bakanları acilen bir araya gelip elçiliklerini kapattılar. Bunlar olurken diğer yandan da Ayasofya’nın ibadete kapatılması isteniyordu.

Fener Rum Patriği Yunanistan’a kaçtı!
Bir çok Avrupalı Hıristiyan milliyetçiler sokaklara döküldü. Ayasofya cami olamazdı!

Memur ve işçi maaşları nasıl ödenecekti. Hükümetin kasası artık boşalmıştı!

Diğer taraftan İran iki nükleer füzesini İsrail’e doğru çevirmiş bekliyordu. Yunanistan’ a çevrilen füze kime aitti? Avrupa’yı şaşırtan birliktelik neydi? Artık geri dönüşü olmayan kararlar alınmıştı, her an saldırı yapılabilirdi. Dünya bir kez daha adaletsiz bir savaşa tanık olacaktı.

Dünya için sonun başlangıcı. Dünya,korkunç bir savaşın eşiğinde ve böyle bir savaş bundan sonra hiç yaşanmayacak.
Amerika artık tüm planlarını İncil’deki kehanetlere göre şekillendiriyor. Evangelistler Sultanahmet Camisi’nin vurulma kararını destekliyor…

Şok bir haber; İsrail Birleşmiş Milletler Mahkemesine müracaat ederek Amerikan Başkanını Savaş suçlusu olarak yargılanmasını talep ediyor…
Mescid-i Aksa yıkılıyor….
Bu kan gölü ve katliamı kim hangi güçle durdurabilirdi?
Mümkün müydü?
Mehdix’te sizde kitabın kahramanı ile kendinizi savaşın ortasında bulacaksınız.
Peki kahramanımız kim? Yazar Turgay Güler’in romanında ana kahraman, asırlardır beklenen kişi olarak karşımıza çıkıyor…
Paşa bilgisayarından gelen mesajlar ve rüyaların etkisinden kurtulamıyordu. Neden durduk yere abdest alma ve namaz kılma ihtiyacı hissediyordu. O cenaze ve bayram namazları haricinde namaz kılmamıştı.

Bilgisayara dokunmaktan neredeyse korkar olmuştu…
Paşa son gördüğü rüya ile artık tüm olanları anlamıştı. Neler olduğunu biliyordu. Artık o Mehdi Paşa idi.
Ama onun kafasındaki Mehdi yeşil sarıklı cübbeli, eli tespihli ve sakallı birisiydi. Oysa kendi üniformalı ve apoletli idi.
Bulunamayan Ahit sandığı ve Hz. Musa’nın asası artık emin ellerdeydi. Ona gelen mesajlar ile duramayacağını anladı artık o dünyanın kurtarıcısı MEHDİX’ti…

Bu kitapta Mehdix hayal edildi.
“MEHDİX”, yazarın geleceğe dair gördüğü rüyanın bir yansıması.
(Tanıtım Yazısından)



Buz Kapanı

Yazar: Glenn Meade
Tercüme: Ali Cevat Koyunlu
Yayıncı: Doğan Kitap


Konu: Hayranlarına bir asır gibi gelen ayrılığın ardından Glenn Meade yeni romanıyla karşınızda: “Buz Kapanı.” Komplo, cinayetler, CIA, Rus Mafyası ve insanlık dramları Jennifer, annesini esrarengiz bir olayda kaybetmiştir. Kardeşi de aynı gece kendisini tekerlekli sandalyeye bağlayacak kadar derin bir yara almıştır. Üstelik ailenin babası da ortadan kaybolmuştur. Jennifer’ın hayatı zor ve hüzünlüdür. Ancak babasının cesedi İsviçre Alplerinde donmuş olarak bulunduğunda zorluk tehlikeye dönüşecek, hayatına gerilimli bir macera hâkim olacaktır. Cesedi teşhiş etmek için çıktığı yolculuk aslında ailesinin yaşadığı dramın nedenini ve babasının gizemli geçmişini de ortaya çıkarır. Ama olaylar bununla sınırlı kalmaz. Aslında her şeyin temelinde müthiş bir komplo yatmaktadır.




Kıyamet Günü Çoktan Geldi Çattı

E. Von Daniken
İnkılap Kitabevi


Erich von Daniken, binlerce yıl öncesinden insanların dilinde günümüze kadar gelmiş söylentilerde; eski tarihlerde uzaydan gelen zeki yaratıklarla kurulan bir iletişimin izlerini, işaretlerini ve mesajlarını arıyor. Dinsel görüşlerini anlamını ve anlamsızlığını konu alan yorumlarının merkezinde Eski Ahit' in metinleri yer alıyor. Yazar bu arada eski Yahudi destan ve efsanelerinden, eski tarihçilerin raporlarından, bunlardan başka Hint, Babil ve Pers anlatılarından da yararlanıyor. Onun için büyük önem taşıyan bir nokta da Ahitlerde o kadra ululanan '' Uluların Ulusu'' nun, tektanrılı dinlerden olanların Tanrı' sı imajına uymasıydı. Çünkü bu ''kadirimutlak'' Tanrı' ya, Uluların Ulusu' nun çok kez kusurlu davranışlarıyla çelişen nitelikler yakıştırılmaktadır. Kendilerini, yerine göre insanlara gösteren bu ''Uluların Ulusu'' şu halde kimdi? Erich von Daniken, ayrıca melez varlıklarla devlerin tanımlamalarını, Tanrı oğullarıyla insanların kadınları arasındaki birleşmelere ilişkin anlatıları, İbrahim ve Hanoh Peygamberler' in dünyanın dışına kaçırılmalarını sorgulamaktadır. Ve birçok dinlere bağlı insanların, kurtuluşla bir zamanlar dünyayı ziyaret etmiş olan üstün varlıkların dönüşü arasında bağlantı kurduklarını görmüştür. Tüm Mesih tasavvurları böylece çok eski evrensel bir vaadin temelin yatmaktadır: Yine geleceğiz! Birçok kültür ve dinlerede nasıl oluyor da insanları kurtaracak olan bir Mesih bekleniyor? Erich von Daniken, insanlarda kuşaktan kuşağa geçmiş inanışları incelemekte ve şaşılacak keşiflerde bulunmaktadır. Bu arada Mesih beklentilerinin ardında, insanların, günün birinde döneceklerini vaat etmiş bulunan çok zeki varlıklarla ilgili deneyimlerinin yer aldığını ortaya çıkartmakta ve son olarak da Keops Piramid' ndeki en yeni ve çok etkileyici keşifleri irdelemektedir.


Not: Şimdiye kadar "Okuduğum Kitaplardan" olarak açtığım başlıklar da  sıraladığım kitaplar gelişigüzel bir sıra ile sıralanmıştır. 

Yorumlar