Herkesi zor durumda bıraktı



Herkesi zor durumda bıraktı

Kendini özel sektörün düzenlediği etkinlikte olduğunu unutup devletin resmi bürokratları önünde AKP propagandası yapmaya kalkışan ve 12 Eylül’de yapılacak referandumda katılımcılardan ‘evet’ oyu vermelerini isteyen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun tavrı, Seramik Bayramı törenlerine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nazif Özak’ı kızdırdı.


Kürsüde konuşma yapanları alkışlamak her yerde gelenek olarak sürerken, Kuzu’nun gereksiz ve yerinde olmayan çıkışına bakanlar alkış yapmayarak tepki verdi. TBMM İdare Amiri ve CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, “Son derece saygısız, yakışıksız, seviyesiz bir hareket. Özel sektörün davetlisi olduğun bir yerde siyaset mi yapılır? Orada STK toplantısı mı yapılıyor? Ev sahibini bile zor durumda bıraktı” diye tepkisini gösterdi.

Çan ilçesinde düzenlenen Seramik Bayramı’na, belediye başkanının AKP propagandası damgasını vurdu. Kale Grubu Fabrikalarının önemli bölümünün yer aldığı Çan ilçesinde, yerel yönetim olarak protokoldeki yerini alıp söz hakkı verilen Çan ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Abrurrahman Kuzu, özel şirketin ilçeye sağladığı katkılardan çok, valiler ve kamu kurumu bürokratları önünde AKP propagandası yapınca ortamı gerdi.

Evet oyu istedi
AKP’li Başkan Kuzu, aralarında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yanı sıra TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük, MHP Milletvekili M. Kemal Cengiz, CHP İl Başkanı Serdar Soydan, ilçe kaymakamları, daire müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada,  “Ülkemizdeki sıkıntıların bilindik ve yıllarca uygulanan yöntemlerle çözümlenmeyeceğini fark ettik. Demokratikleşmeye ve özgürleşmeye yönelmek için son yıllardaki en önemli anayasal metin olarak değerlendirdiğimiz ve 12 Eylül tarihinde referanduma sunulacak olan Anayasa paketi değişikliği bizler için bir şanstır. Çok değerli başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin adalet, özgürlük ve hukuk için yaktığı meşale, 12 Eylül’de inşallah tüm Türkiye’yi ve Türkiye’nin geleceğini aydınlatacaktır. Bu yüzden referanduma ‘evet’ demek memleketimizin geleceğine evet demektir” diye konuştu.
Özel sektörün düzenlediği bir törende siyaset yapılmasını son derece yakışıksız ve seviyesiz bulduğunu söyleyen TMBB İdare Amiri ve CHP Milletvekili Ahmet Küçük “ Orası özel sektörün düzenlediği ve bizleri davet ettiği yer. Eğer toplantı herhangi bir sivil toplum örgütünce düzenlenmiş olsa, burada açıkca siyaset yapılmasına bir diyeceğim olmazdı. Dediğim gibi, ev sahibi Türkiye’nin sanayi devi Bodur ailesidir ve belediye başkanını, bakanları, bizleri oraya davet eden de özel sektördür. Kale Grubunun sahibi Bodur ailesini zor duruma sokacak bir davranış biçimi sergilenmiştir. Başkanın yaptığı saygısızlığa hiç şüphem yok ki, Bodur ailesi de çok üzülmüştür. Sırf Bodur ailesinin üzüntüsü artmasın diye sabırla törenlerin bitmesini bekledim. Seviyesiz insanlarla daha fazla muhatap olmak istemiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bakanlar da alkışlamadı
Çan Belediye Başkanı Kuzu’nun Seramik Bayramı’nda AKP propagandası yapmasına, törene katılan bakanlar da sessiz tepki verdi. Hükümet adına törenlerde yer alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nazif Özak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Belediye Başkanı konuşmasını bitirip kürsüden inerken alkışlamadı. Kuzu, sessizce protokoldeki yerine oturdu.

Kaynak : http://www.canakkaleolay.com/details.asp?id=60859

Yorumlar