Okuduğum Kitaplardan - 14


Orhun Abideleri,

Prof. Dr. Muharrem Ergin  

BOĞAZİÇİ YAYINLARI


"Orhun Abideleri"; Türk medeniyetinin, kültürünün, tarihinin tek kelimeyle Türk Varlığının şaheser vesikesi. Merhum Profesör Muharrem Ergin'in bu şahesere lâyık çalışması ile bu kitap elinize ulaşmış oluyor. Prof. Ergin'in kıymetli talebesi Prof. Dr. Osman Fikri Sertkaya kitabı elden geçirdi, öğrencilere en uygun şekilde yeniden dizdirdi, renkli sayfalar ve fotoğraflar ilâve edildi.


 Zeus Adına
Erich Von Daniken; 
Çeviren: Esat Nermi Erendor
Varlık Yayınları;


"Bu eser Yunanistan hakkında bir tarih kitabı değil, tarih kitapları hakkında bir kitaptır.Antik Çağ'ın Yunanistan'ı, inanılmaz öykülerle doludur; Odisseus'un başından bütün o maceralar geçmiş midir gerçekten? Delfi'de büyük bir kahine gerçekten de tüm önemli siyasal olayları öngörmüş müdür? Homeros'un İlyada'sındaki Truva tasvirleri doğru mudur? Ya Atlantis'e ne olmuştur?"Erich von Daeniken ilk kez Batı kültürünün beşiği sayılan Ege kıyılarını ve Anadolu'yu bir kitabının konusu olarak incelerken, birçok ünlü efsaneyi, tarihsel kalıntıya ve nesneye yepyeni bir açıdan bakıyor.(Arka Kapak)



Lanetli Kitaplar
Jacque Bergier

Bilgiye karşı bir Kutsal Birleşme Yıin, bazı sırları yok ettirmek için düzenlenmiş bir birlikte yönetimin bulunduğunu düşünmek gerçekdışj gibi gelir. Oysa, bu varsayım büyük nazi komplosundan daha gerçek-drşı değildir. Yalnız şimdi Kara Tarikat örgütünün ne derece tam, üye­lerinin dünyanın tüm ülkelerinde ne derece çok. ve bu komplonun ne derece başarıya ulaşmış olduğunu anlıyoruz.

Bunun içindir ki daha eski bir komplonun varsayımını öncel ola­rak reddetmek gerekmez.

Bütün tarih boyunca düzenlice ortadan kaldırılmış olan lânetli kitabın konusu birçok yazarı, H. P. Lovecraft'ı, Sax Rohmer'ir Edgar Wallace'» esinledi kuşkusuz. Bununla birlikte, bu konu bir yazın konu­su değildir yalnızca. Bu düzenli yok etme o derece değer taşır ki İn-saıra özgü bilginin çok hızlı gelişmesini engellemeği amaçlayan sürek­li bir komplonun olup olmadığı sorulabilir. Coleridge böyle bir komp­lonun olduğuna inanmıştı ve üyelerine «Porlock'tan kişiler» diyordu. Bu ad ona Porlock köyünden gelen ve onu yaptığı çok önemli bir işi sonuçlandırmasını engelleyen bir kişinin ziyaretini düşündürüyordu.

Batı tarihinde olduğu kadar Çin ya da Hint tarihinde de bu entri­kanın izleri bulunur. Bundan dolayı bu lânetli kitapların bazıları üze­rinde ve bunların düşmanları konusunda gerekli her soruşturmayı bir araya getirmek bize zorunlu göründü.

Önce lânetli kitapların birkaç sağlam örneğini verelim. 1885'te, yazar Saint-Yves d'Alveydre son kitabını ortadan kaldırmak için bir buyruk alır, yoksa cezası ölümdür: Mission de rinde en Europe et Mission de !'Europe en Asie. La question des Mahatmas et sa solu­tion. (*)

(*) Avrupa'da Hind Misyonu, Asya'da Hind Misyonu, Mahatmalar Sorunu ve Çözümü

Kendi yorumu:
Yazarın İslam karşıtı düşünceleri olmasa çok daha iyi bir kitap olabilirmiş. Benim okuduğum e-kitabın oluşturulduğu baskının çevirisi çok kötüydü okurken eziyet çekiyorsunuz. Bunları çıkardığımızda okunabilecek bir kitap olduğu kanaatindeyim.

Yorumlar