Okuduğum Kitaplardan - 15


İstihbarat Teknikleri Aktörleri - Örgütleri ve Açmazları

Gültekin Avcı
Timaş Yayınları
Nisan 2004,


İstihbarat Teknikleri Aktörleri - Örgütleri ve Açmazları Günümüzde istihbaratın alanı, sınırlanamaz biçimde her yerdir. Romanya Devlet Başkanı Çavuşesku örneğinde olduğu gibi insanın dişlerinin arası bile istihbarat zemini olabilmektedir. Gültekin Avcı istihbarat dünyasına ilgi duyanların aşina olduğu HAARP, ECHELON, JPALS gibi teknikleri konu ettiği kitabında CIA ve MOSSAD'ın gerçekleştirdiği çarpıcı eylemler ve fiyaskoların yanı sıra dünyadan ve Türkiye'den meşhur istihbarat ajanlarının öykülerine; Korkut Eken, Ahmet Cem Ersever ve Mehmet Eymür gibi isimlere ilişkin değerlendirmelere de yer veriyor.




Bozgunda Fetih Rüyası - Yahya Kemal'in Biyografik Romanı
Beşir Ayvazoğlu
Kabalcı Yayınevi
Biyografi


Yahya Kemal tüm büyük şairler gibi kendi kaynağından beslendi ve büyük denizlere açıldı, kendince yaşayıp kendince yazdı. Düzenli bir ev kurmadı, pansiyonlarda, otellerde yaşadı. Aşkları hep yarım kaldı. Üsküp' ten İstanbul' a geliş, Paris' e gidiş, Jöntürklerle, Prens Sabahaddin, Abdullah Cevdet gibi isimlerle tanışma, İstanbul' a dönüş, Refik Halid Karay, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Ziya Gökalp, Tevfik Fikret gibi devrin önemli isimleriyle kurulan dostluklar, biri bile yayımlanmadığı halde kulaktan kulağa yayılan şiirler, dergicilik, çökmekte olan Osmanlıyla yıkılan hayaller, Kuvayı Milliye ruhuyla canlanan umutlar... Beşir Ayvazoğlu Türk yazınında fazla örneği olmayan biyografik- romanıyla bizleri, şiirimizin büyük ismi Yahya Kemal ırmağının kaynağına doğru bir yolculuğa çıkarıyor.





Martı Jonathan Livingston
Richard Bach

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı.
Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu. Binlerce martı, bir lokma yiyecek için mücadeleye girişmişti bile. İşte zor bir gün daha başlıyordu.
Sahilin ve teknenin çok ötesinde, bir martı, Jonathan Livingston, tek başına uçuş çalışmaları yapıyordu. Yüz fite yükseldiğinde perdeli ayaklarını indiriyor, gagasını kaldırıyor ve ona acı veren bir kavisi oluşturabilmek için kanatlarını iyice geriyordu. Eğer bu kavisi oluşturabilirse daha yavaş uçabilecekti. Şimdi rüzgâr hafifçe yüzünü yalıyordu.
(Kitabın Girişinden)


Not: Şimdiye kadar "Okuduğum Kitaplardan" olarak açtığım başlıklar sıraladığım kitaplar gelişigüzel bir sıra ile sıralanmıştır.

Yorumlar