Transformers 3 ve Click Filminden Subliminal Mesajlar


 Transformers filmindne bir kare. Film baştan aşağı subminal mesaj içermesine karşın bu kare sizlerin daha çok ilgisini çekeceğini sanıyourm. Bu kareye benzer başka flimlerde de Davut'un yıldızının geçtiği sinema filmleri var.

 

Transformers 3 fliminde önemli bir karakter olan Sentinel Prime bir robot kareter olmasına karşın insanlara özgü olan yüz hatları ile diğer otobotlardan ayrılıyor. Kaşları, bıyıkları, sakalı ve kocaman burnu ile yandaki resimdeki Usama Bin Laden ile hemen hemen aynı yüz tipine sahip. Tabii ki birebir ayısını yapmayacakları için bu belirğin özelliklerle izleyicide bu etkiyi bilinç altında yapabilir. Ayrıca Sentinel Prime filmin sonunda Laden gibi yargısız infazla vurularak ortadan kaldırılmakta.






Click filminde başlangıçtan beri karakterlerin dini ile ilgili bir vurgu yapılmazken. Filmin sonuna doğru dramanın arttığı bir noktada baş karakterlerin yahudi olduğu mezarlık sahnesi ile sehirciye aktarılıyor. Doğal olarakta davut'un yıldızı sahnenin pek çok yerinde gözümüze takılıyor. Adam Sandler yahudi imiş. Filmlerinde de yahudilikle ilgili simgeler buluna bilir ama .Sonra yukarıda yazdığım gibi başlangıçta yada ortalarda dini bir vurgu yapılmazken hata bu sahneden başka hiç bir sahnede vurgu yapılmazken tek bir sahnede vurgu yapılması bende hoşnutsuz bir izlenim uyandırdı.



Aklıma geldikçe bulabildiğim filmlerdeki bu benzer subminal mesajları paylaşmaya çalışacağım. Pek çok filmin seneryosuda dağil herşeyi baştan aşağı subminal mesaj içeriyor. Buna en önemli örnekte Transformers serisi filmleridir.

Yorumlar