Okuduğum Kitaplardan - 27


ÖLÜ GEZEGEN
Orijinal adı: The Caves of Steel
Yazarı: Isaac ASIMOV, 
Çev: Gönül SUVEREN 
Yayın yılı: 1984

Dünya hem vardır, hem yoktur. İnsanlar hem yaşıyorlardır, hem de yaşamıyorlardır. Dünya artık Çelik Mağaralar'la dolu yabancı bir gezegendir. İnsanlar da bu mağaralar içinde yaşamaya mahkûm tutsaklardır. Açık havaya çıkmaktan, güneşi görmekten korkmaktadırlar. Nüfusun hızla artması, kaynakların giderek tükenmesi de ayrı bir sorundur. 

Başka dünyalardan gelen kusursuz ve kendini beğenmiş "uzaylılar", dünyayı robotlara dayalı bir ekonominin kurtaracağına inanmaktadılar. "Ortaçağcılar" denilen bir grup dünyalı ise eskiye, yani toprağa dönülmesinden yanadırlar.

"Uzaylı" bir robot uzmanının öldürülmesiyle gerginlik doruğa çıkar. Kusursuz bir cinayet işlenmiştir. Durum gerçekten endişe vericidir ve zaman insanlığın aleyhine işlemektedir.

Dedektif Elijah Baley'in ilk macerası.




Meteor Operasyonu 
Mit 3. Dünya Savaşı'nı Engelleyebilecek mi?
Yılmaz Yunak 
NEDEN? KİTAP 

18 Eylül 1982 tarihinde Sabra ve Şatilla mülteci kamplarına düzenlenen operasyonda; tamamı si-lahsız, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bin-lerce insan dünyanın gözleri önünde acımasızca katledildi.
Leyla Kemer henüz 7 yaşındayken bu katliamda tüm ailesini kaybetmiş, vahşice tecavüze uğra-mış, bir gemiye sığınmış ve günlerce arkadaşının cesediyle orada koyun koyuna yaşamıştı. Kur-tuluş mucizesi ve yeni hayatı, yaşadığı bu kor-kunç travmayı unutması için yeterli olmadı.
Baştan sona aksiyon içerisinde okuyacağınız bu kitapta; tarihin kirli sayfalarına saklanmış bir vahşete ve intikam yemini etmiş bir kadının akıl almaz hikayesine tanık olacaksınız.
ABD, Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye neden tes-lim etti? Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye iadesiyle başla-yan süreçte, MİT ajanı Leyla Kemer tarafından başlatılan CIA ajanlarına yönelik katliamdan es-ki bir CIA ajanı olan Amerikan Başkanı kurtu-labilecek mi?
Meteor olduğu sanılan Kâbe’deki kutsal taşa yönelik Amerikan nükleer saldırı planı engelle-nebilecek mi?
MİT, 3. Dünya Savaşı’nı engelleyebilecek mi? MİT, Muratlı katliamının intikamını nasıl aldı?







Osmanlı'nın Hayaleti

Erhan Afyoncu 
YEDİTEPE YAYINEVİ 

Osmanlı İmparatorluğu, tarihin gördüğü üç büyük imparatorluktan birisiydi. Tarih sahnesinden kalkmalarına rağmen Roma ve İngiltere imparatorlukları gibi Osmanlı İmparatorluğu’nun da, tesirleri devam ediyor. Basra’dan Budin’e kadar olan bölgelerde asırlarca süren Osmanlı hakimiyeti günümüz dünya politikasına da tesir eden derin izler bıraktı.

Günümüzde, özellikle son 15 yılda Balkanlar’da, Kafkasya’da ve Ortadoğu’da kaldırılan her taşın altından Osmanlı İmparatorluğu’nun izleri çıkıyor. David Fromkin’in, New York Times’teki 9 Mart 2003 tarihli yazısı da bu gerçeği ifade etmekteydi: "Bir hayalet ABD’yi pençelerine almış, rahat bırakmıyor. Bu Osmanlı İmparatorluğu’nun hayaleti. Irak’ta, Sırbistan’da, Bosna’da, Kosova’da, Körfez Savaşı’nda, 11 Eylül saldırılarında bu hayalet bizimleydi.Osmanlı hayaletleri asla uzaklaşmadı!"

Yorumlar