Okuduğum Kitaplardan - 29,




Yoksul Tanrı Tyanalı Apollonius
Aytunç Altındal
Alfa Basım Yayım Dağıtım; 

Kilise Babaları ve Kilise Doktorları, son bin yıldır Din Bürokratlarını da yanlarına alarak Hıristiyanlığa yön vermişlerdir. Onların anlattıkları Hıristiyancılık ile Yahudi asıllı, saf ve naif 'rabbi' (Haham) İsa'nın -eğer yaşadıysa- söyledikleri neredeyse taban tabana zıttır. İsa'nın bırakın söylemesini, düşlerinde görse 'hayra' yormayacağı Paganistik ve Helenistik uygulamaları, sanki İsa Mesih istemiş gibi, 'Yeni Ahit'e koymuşlar ve inananlara kendi uydurdukları bu 'Yeni Din'in esaslarını 'dogma' diye yutturarak onlardan bunları asla sorgulamamalarını istemişlerdir. 


(Arka Kapak'tan) 







2061:Uzay Efsanesi-3
Yazar:Arthur C. Clarke

2061'de;Siyah tektaşın gizemi devam ediyor.Daha önceki iki araştırma uçuşunun kahramanı Heywood Floyd; Dave Bowman ve 'Bağımsız" bilgisayar Hal'la bir kez daha karşılaşıyor. Ve bilinmeyen bir uygarlığın gücü, insanın evrenin gelişiminde bir rol üstlenmesine karar veriyor.Arthur C. Clarke "... madde evrenin harikalarını, bilimsel doğruluğa saygı ile şaşırtıcı bir lirizmi birleştiren cümlelerle betimleyerek ustalığını koruyor."-The New York Times Book Review-"Clarke... Uzay çağının büyük şairi."-Los Angeles Times-


(Arka Kapak)






2010: Uzay Efsanesi - 2
Orjinal isim: 2010: Odyssey Two
Arthur C. Clarke

Kim ya da ne Dave Bowman'ı bir yıldız çocuğa dönüştürdü?
Bilinmeyen bir uygarlığın, ay'a ve uzayın derinliklerine tektaşlar yerleştirmesindeki amacı ne?
Hal'ı bu zeki, olağanüstü bilgisayarı, mürettebatı öldürmeye iteleyen neydi?
Hal gerçekten, insanlar gibi hisseden bir varlık mı?
Dave Bowman kaybolduktan sonra, Discovery ve Hal'a ne oldu?
Ve gerçekten bir son var mı?
Bütün bu soruların ve daha fazlasının cevapları 2010'da. 2010, 2001'le başlayan soluk kesici, şaşırtıcı uzay efsanesine bizleri yeniden götürüyor.
(Arka Kapak)


Yorumlar