Okuduğum Kitaplardan - 30



Ramses: Işığın Oğlu

Christian JacqRemzi Kitabevi; 

I. Seti, güçlü ve sevilen bir hükümdardır. Akıllı yönetimi sayesinde, ülkesini dünyanın en güçlü imparatorluğu yapar. Ancak tahtı devretme zamanı yaklaştığı için iki oğlu arasında bir seçim yapmak zorundadır.

Henüz on dört yaşında olan Ramses, azimli, dürüst ve akıllıdır; ancak gençliğinin verdiği heyecan zaman zaman hata yapmasına yol açmaktadır. Genç Ramses'in rakibi olan, kurnaz ve hain ağabeyi Şenar ise, taht yolunda küçük kardeşini engellemek için her türlü komploya girişmeye hazırdır.(Arka Kapak)





Peygamberimize Neden İnanmadılar?

Doç. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı 

NİL YAYINLARI 


Gelen dini beğenmediklerinden mi? Peygamberin (s.a.v.) maksatlarını güzelce anlayamadıklarından mı? Peygamber olduklarını akıl erdiremediklerinden mi? Yoksa, peygamberlerin şahsiyetlerine güven duyamadıklarından mı? İyi bir yaşayış içinde değillerdi. Kendilerini, içinde bulundukları durumdan kurtaracak bir mürşide ihtiyaçları vardı. Ayrıca kitap ehli olan Yahudi ve Lıristiyanlar O'nun geleceğini müjdelemekte ve dört gözle beklemekteydiler. Ama onların batıl da olsa bağladıkları bir inanç vardı, elden çıkacak menfaatler onları derin derin düşündürüyordu. Bu arada, Yahudiler, bir başka milletten çıkacak Peygamber'e nasıl inanırlardı?.




Tarihin Sınırlarına Yolculuk

İlber Ortaylı

Timaş Yayınları


Tarihimiz, bize doğru mu öğretiliyor? Tarih kitapları belirli bir ideolojinin propagandasını yapmak amacıyla, bazı gerçekleri görmezden mi geliyor? Tarihi doğru öğrenmek bize ne kazandırır? Gerçekten Cumhuriyetle Osmanlı birbirlerine çok uzak devletler midir? Osmanlı’yı reddedersek ne kazanırız, ne kaybederiz? 19. yüzyıl Osmanlı’nın neden "en uzun yüzyılı"? Osmanlı bugün devam ediyor mu? Türkiye-AB ilişkileri...21. yüzyılda onurlu bir devlet ve millet olarak yaşayabilmemizin şartları nelerdir? İlber Ortaylı’dan tarihi, tarihimizi doğru anlamaya dair sorulara cevaplar bu kitapta..

Yorumlar