Okuduğum Kitaplardan - 31




Ramses: Milyonlarca Yılın Tapınağı
Yazar: Christian Jacq
Çevirmen: A. Rıza Yalt

Işığın Oğlu Ramses, yakında Mısır tahtına oturacaktır. Güçlü bir firavun olması için gereken her şeye sahiptir: Onu koşulsuzca seven karısı Nefertari ile annesi Tuya ve çocukluğunda edindiği güçlü arkadaşlıklar...

Yine de genç firavun tahtını korumak için büyük bir mücadele vermek zorundadır. Çünkü düşmanları Ramsesi tahttan düşürmek için yeni planlar yapmıştır. Ramses, ağabeyi Şenarın tuzaklarından, gizemli bir büyücünün kara büyüsünden ve Hititlerin entrikalarından kurtulmayı başarabilecek midir?



                                 


Ramses: Kadeş Savaşı
Yazar: Christian Jacq
Çevirmen: A. Rıza Yalt

Silah gücü çok üstün olan Hitit ordusu tarafından tehdit edilen Mısırın, büyük bir savaşa girişmesi kaçınılmaz görünmektedir. Kötü bir büyüye kurban olan Kraliçe Nefertarinin sağlığı giderek bozulurken ve Mısır topraklarına sızan Hitit casus şebekesi ortalığı kasıp kavururken, Ramses bu savaşa nasıl hazırlanacaktır? Ramses, Kraliçeyi kurtarabilecek tek ilacı bulmak için Güneye gitmek, sonra da Kuzeyde Hititlerle savaşmak zorundadır.










Ramses: Ebu Simbelin Kraliçesi
Yazar: Christian Jacq
Çevirmen: A. Rıza Yalt

Savaş alanlarında kazandığı başarıya rağmen, güçlü Hitit İmparatorluğunu dize getiremeyen Ramses, savaşmayı sürdürmektense, karşılıklı görüşmelerle aralarındaki anlaşmazlığı çözmeyi seçer; çünkü onun için, Kraliçe Nefertariye karşı duyduğu sevgi, savaş alanlarının heyecanından ve kazanılan zaferlerin görkeminden çok daha üstündür. Ramses, Nefertariye karşı duyduğu bu sevgiyi tüm dünyaya kanıtlamak için, ona, olabilecek en müthiş hediyeyi sunmaya karar verir. Sonsuza kadar sürecek aşklarını simgelemek üzere, Ebu Simbele bir tapınak yaptıracaktır. Bu arada, uzun süredir kayıp olan arkadaşı Musanın Pi-Ramsese geri dönmesi, olaylara yeni bir yön verecektir.

Yorumlar