Okuduğum Kitaplardan - 38



Shannara'nın Kılıcı (1.Cilt 1.Kitap)

Terry Brooks

İTHAKİ YAYINLARI

Dünya uzun yıllar önce kadim kötülük güçlerinin saldırılarına sahne olmuş, ancak Shea'nın atası Jerle Shannara ile kılıcı sayesinde kudretli Karabüyücü Lord yenilgiye uğratılabilmişti. Bu savaşlar artık çok gerilerde kalmış, huzur dolu Vale köyünde yarı insan yarı elf olan Shea Ohmsford bütün dünyadan habersiz, sakin bir yaşam sürmekteydi - ta ki gizemli ve sert mizaçlı Allanon ortaya çıkıp da uzun süre önce ölmüş olması gereken Karabüyücü Lord'un sağ olduğunu ve dünyaya hükmetmeyi aklına koyduğunu söyleyene dek.
Jerle Shannara'nın yegane varisi olan Shea Ohmsford karanlığın yaratıklarını uzak tutabilecek olan tek silahı, Shannara'nın Kılıcı'nı bulmak için büyük ve tehlikeli bir maceraya atılmak zorundadır.
"Muhteşem bir fantazya yolculuğu"
Frank Herbert

İndirmek için: https://drive.google.com/open?id=0B1ZDqeB71ndJWVY5eDNGWlVxalk


Yazar MICHAEL BAIGENT
Boyut Cep Boy
Cilt Durumu Ciltsiz
Sayfa Sayısı 304
Yayın Evi YAKAMOZ YAYINLARI
Yayın Tarihi 2010


Mevcut en eski astroloji kitabı MÖ 17. yüzyılda Babil''de yazıldı. Dicle ve Fırat nehirleri arasında­ki bu imparatorluk, öğrenme ve manevi ışıkla öne çıkmış ve büyü uygulamalarının olumsuz astrolo­jik kehanetleri engellediğine inanmıştır. 
Erken Hristiyanlık döneminde bu din, astroloji ve büyü birleşimi Hermetica olarak bilinen esraren­giz öğretilerde Yunan ve Roma dünyasına yayılır. Bu ''gizemli bilgi''nin yolu nihayet Rönesans''ın katalizörü hâline gelen Floransa''ya düşer. Ona dikkatle bakanları değiştirmek üzere resmedilen bu tılsım ve ruhani bilgi, muazzam Batı sanatına hâkim olur. 
Babil Kehanetleri Babillilerin yıldızları izlemesi ve diniyle ilgili ayrıntıları inceler ve Mezopotam-yalıların tanrıların doğasına dair yorumlarının kaç tanesinin çağdaş astroloji içerisinde varlığını sür­dürdüğünü gösterir.



Neler Olmuş Neler.!

Ali Ünlü 
ESRA YAYINLARI 
Bu kitap, baştan sona her yaştan okuyucunun anlayabileceği bir dille yazılmıştır. İçeriği açısından da herkesin ilgisini çekecek bir olaylar demeti sunuyor. Üstelik kalıp yargılarımızı sorgulamayı da elden bırakmıyor.
Sayfalar arasında gezinince, geçmişin sıkıcı bir olaylar zincirinden ibaret olmadığı gözler önüne seriliyor.
Olağanüstü olaylar, sürükleyici serüvenler..
Mücadelelerle geçen hayatlar.
Sevinçler, hüzünler
Olamaz zannedilenlerin olduğu bir dünya..
Şaşırcaksınız!
Elinizdeki ki kitap, hayret etmeyi, şaşırmayı insani bir erdem olarak kabul ediyor.
Ve okuyucuyu şaşırtmaya davet ediyor.

Yorumlar